ورزش و تقویت حافظه
یکی از رازهای داشتن حافظهای قوی ورزش کردن است. اگر میخواهید بدانید چگونه با ورزش کردن میتوان حافظه را تقویت کرد این متن را مطالعه کنید
برای تقویت حافظه به چه میزان ورزش نیاز دارید ؟
محققان هنوز مطمئن نیستند که میزان مورد نیاز ورزش برای بهتر شدن حافظه چقدر است، اما چیزی که میدانیم این است که حتی مقدار بسیار کمی ورزش و فعالیت فیزیکی میتواند به بهتر شدن حافظه شما کمک کند و این تاثیر وقتی بیشتر میشود که مرتبا و حداقل سه بار در هفته ورزش کنید.هدف نهایی شما باید ورزش به مدت 30 دقیقه در روز و در بیشتر روزهای هفته باشد که بهترین حالت برای قلب است. مطالعات متعدد نشان دادهاند که جلسات ورزشی 30 دقیقهای برای مغز نیز بسیار مفید هستند.
چه نوع ورزشی برای تقویت حافظه مناسبتر است؟
مطالعات مختلف نوع ورزش خاصی را مشخص نکرده اند اما محققان میگویند که برای بهره مند شدن از منافع ورزش نیازی نیست که خود را خسته و فرسوده کنید. برخی مطالعات نشان میدهند که حتی پیاده روی مرتب هم به کارکرد بهتر مغز کمک میکند. دانشمندان ارتباطی بین قلب سالم و مغز سالم یافتهاند که نشان میدهد ورزش نه تنها برای قلب بلکه برای تمام بدن مفید است.
ورزشهای ایروبیک مانند پیاده روی، جاگینگ، دوچرخه سواری یا شنا ورزشهای مناسبی برای بهبود کارکرد قلب هستند. با سرعتی ورزش کنید که به شما امکان صحبت کردن حین ورزش را بدهد.
برخی شواهد نشان میدهند که تمرینات قدرتی همراه با ورزش ایروبیک منافع بیشتری دارند. این تمرینات میتوانند عضلات را ساخته و تقویت کنند. تمریناتی مانند حرکت شنا از این دسته است.
این ورزشها کی نتیجه میدهند؟
تغییرات مغزی وابسته به سن بسیار آهسته رخ میدهند. نباید پس از چند هفته ورزش کردن انتظار یک تغییر باورنکردنی را داشته باشید. اما به تدریج باید منتظر نتایج باشید. یک مطالعه نشان میدهد که در افرادی که شروع به پیاده روی کرده بودند پس از 6 ماه توانایی انجام عملکردهای چندگانه بهبود پیدا کرد. کلید به دست آوردن این گنج این است که پشتکار داشته باشید و به ورزش کردن ادامه دهید.
ورزش و تحرک بدنی و تقویت حافظه:
ورزش و هوای آزاد به باز شدن ذهن و بهبود عملکرد آن و نیز حفظ سلامتی کمک میکند. پس فرزندتان را تشویق به این فعالیتها در زمانهای تفریح و اضافی کنید.
تأثیر ورزش در روند یادگیرى کودکان
بازى و ورزش لذت اصلى دوران کودکى است و در عین حال این اولین راهى است که کودک به کمک ان در مورد خودش ، دیگران و دنیاى اطرافش مى آموزد و بسیارى از دانشمندان علوم تربیتى و تربیت بدنى معتقدند که پایه هاى اصلى یادگیرى از حرکت آغاز مى شود و تربیت بدنى را تعلیم و تربیت کل انسان از طریق بدن مى دانند اما تحلیلى وجود ندارد که روشن کند کودکان چگونه یک مهارت را مى آموزند . از آنجائیکه خصوصیات بارز کودکان عضلات ضعیف ، قدرت تمرکز پایین ، حرکات و حالات بچه گانه و انعطاف پذیرى خوب مى باشد ، حوزه تخصص کودک چندان محدود و روشن نیست ، ورزش براى این گروه باید بیشتر جنبه بازى و سرگرمى داشته باشد هر کودکى ممکن است ساعتها در حیاط بازى کند بدون آنکه مشکل خاصى بر او عارض شود ولى وقتى تمرینات سازمان یافته انجام دهد دچار انواع دردهاى زانو ، ساق پا ، پشت پا و .... مى شود